VDL årsstämma Jukkasjärvi

Nu ordnar Västerbottens dövas länsförbund en resa till Jukkasjärvi/Kiruna helgen den 25-27 mars 2011, s samarbete med resebolaget Lindtour.

Resan sker i samband med VDL:s årsstämman. Ni som anmäler er, blir automatisk ombud och får då en del av resan betald i efterhand.  

Resan kostar 3.080:- I priset ingår Bussresan, hotell inkl frukost & middag,  entre & välkomstdrink på Ishotellet, guider,  lunch dag 1 & 3. Bussfika.

Tillkommer   Enkelrumstillägg 500:-  , Frivilligt avbeställningsskydd. 150:-

Hotell  Hotell Kebne  0980- 681 80    www.hotellkebne.com

Vi kommer att besöka Ishotellet i Jukkasjärvi, ca 1 mil utanför Kiruna, där det blir en upplevelse. Vill ni bo där på hotellet, så kostar det mellan 1.400- ca 3.000 kr per natt exklusive den priset för resan. Även får man åka dit till Ishotellet själv. Resebolaget ställer inte upp med skjuts.

Anmäl er senast den 15 januari, var snäll respektera datumet. Så vi hinner skicka och resebolaget Lindtour registerar er och skickar ut inbetalningskort till er alla. Glöm inte skriva er namn och adress. Resan ska betalas senast 30 dagar före avresan. Anmälan skickas till vasterbotten_dlf@yahoo.se. Märk med Jukkasjärvi. Som sen skickas till Resebyrån Lindtour. De kommer att skicka ut inbetalningskort till alla.

Tidtabell    Övik busstation  06.30   Umeå Norrlandsoperans vändplan  08.00  Ni som bor i Skellefteå blir upphämtad vid en bestämd tid vid busstation som meddelas senare.

 

Jukkasjärvi – den optimala vinterresan

Jukkasjärvi Ishotell lockar år efter år besökare från hela världen. Välkommen du också, på vår vinterresa där vi även besöker kompositören Raph Lundstens barndomshem i Ersnäs.  På hemresan stannar vi till på Sirillus där författaren Bengt Pohjanen underhåller med sina berättelser och skrönor.

 

 

Dag 1

Avresa – se nedan.  Färden går längs E4:an norrut. På Ralph Lundstengården, strax söder om Luleå serveras dagens lunch.  Den välbevarade Norrbottensgården från 1700-talet är den berömde tonsättaren Ralph Lundstens barndomshem. I "Ralph Lundstenkammaren" finns en permanent utställning om kompositören . I Stenladugården finns en Gårdsbutik där konsthantverk, konst, Ralph Lundstens musik på CD-skiva och hans böcker säljs.. . Vi tackar för god mat och åker vidare till Kiruna och hotell Kebne för middag och övernattning.

 

Dag 2

Efter frukost åker vi på en guidad tur runt staden som snart skall flyttas helt och hållet – detta berättar vår guide mera om under turen.  Innan avfärden till Ishotellet  hinner du med egen tid för lunch och strövtåg i Kiruna centrum.  13.00  avgår bussen till Jukkasjärvi som verkligen fått sin plats på kartan genom det  världsberömda Ishotellet.  Vi välkomnas med en  kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till  hotellets många rum och spektakulära  konstverk – allt utfört av älvens klaris.  Innan vi återvänder till Kiruna får du två timmar egen tid till förfogande. Middag på hotellet.

 

Dag 3

Frukost och sedan startar hemresan som idag går via Överkalix där författaren och prästen Bengt Pohjanen dukat upp till lunch i sin egenhändigt byggda rysk-ortodoxa kyrka. Därtill bjuds vi också på Bengts mycket underhållande skrönor – många skratt utlovas! Härifrån går färden sedan vidare till Umeå/Ö-vik där vi skingras för att var och en i vinterkvällen gå hem till sitt..

Avresa  25/3            pris  3.080:-

Tidtabell    Övik busstation  06.30   Umeå Norrlandsoperans vändplan  08.00

I priset ingår Bussresan, hotell inkl frukost & middag,  entre & välkomstdrink på Ishotellet, guider,  lunch dag 1 & 3. Bussfika.

Tillkommer   Enkelrumstillägg 500:-  , Frivilligt avbeställningsskydd. 150:-

Hotell  Hotell Kebne  0980- 681 80    www.hotellkebne.com
——————————————————————————–

Häng med!